20 noiembrie 2009

Fantasmele din oglinda

Ma gandesc la legenda vesticilor legata de Bloody Mary, probabil ca ati auzit si voi cateva variante ale ei. In principiu o persoana care se plictiseste si (evident!) nu prea are ce face se aseaza noaptea (musai J ) in fata oglinzii si o cheama pe Bloody Mary de cateva ori (aici numarul difera, in unele variante ale legendei de 3 ori in altele de 10 sau 13 ori). Rezultatul ar trebui sa fie aparitia unei fantome insangerate (ma rog, o forma de fantoma) in oglinda, care in mai toate situatiile este agresiva cu cel care o deranjeaza – acuma sa fim sinceri, voi nu ati fi agresivi daca cineva v-ar trezi din somn in toiul noptii doar fiindca se plictiseste si asa are el/ea chef? J

Acum pornind de la legenda aceasta, ma intreb oare de ce ar dori cineva sa vada aparand o fantoma straina in oglinda, cand noi, fiecare din noi, avem propriile fantasme care ne bantuie?

Cine este chipul care te priveste din oglinda? Este cine ai fi dorit tu sa fie? Oare fantasmele viselor pe care le-ai avut in trecut nu incetoseaza suficient luciul oglinzii? Ma gandesc ca fiecare din noi are greseli pe care si-ar fi dorit sa nu le fi facut, sau a luat la un moment dat o decizie la care inca se mai gandeste (oare cum avea sa fie daca nu faceam asa?), sau nu a profitat de o sansa aparuta numai o data.

Cine sunt fantasmele care se uita la noi odata cu chipul din oglinda?

2 comentarii:

  1. Bloody Mary este o fata nobila care a fost calcata de un tren ! Colegul meu a incercat sa ii spuna de 3 ori numele! I sa stins lumina si i sa inchis usa dintr-o data! Asa ca aceasta poveste este adevarata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este vorba despre o poveste a unei femei numite Mary Worth. Se spune că avea un băiat și că era o femeie împlinită. Înmai multe speculații, cum r fi Fecioara Cea Sângeroasă, mama lurăzbune fiul, sau că ea era vr în seara de Halo să apară și o să te omoare. Nu zic că
    încercat în joacă cu mai mulți prieteni și țeapă că n-a venit nimeni. Asta după ce eram disperați cu povesteVest. Legenda spune că ea apare în oglindă atunci când numele ei este rostit de trei ori (sau câtori, depinzând de versiunea poveștii), deseori acest ritual fiind făcut la petreceri sau ca parte dintr-un joc. e a gasit-o cu ochii deschisi si fara sa reso, in cosciug punanad o sfoara de care la suprafata a prins un clopot, iar sfoara de un bat infipt in pamant.

    RăspundețiȘtergere